Navigera

logga

Kunder

Våra kunder finns i många olika branscher och har varierande storlek. Det visar att våra produkter och tjänster passar oberoende av detta. Gemensamt hos alla är en vilja att utveckla sina chefer och medarbetare. Ett viktigt första steg är att underlätta för alla att hitta och förstå den information de behöver i sitt dagliga arbete. Vårt pedagogiska upplägg gör det möjligt! Några exempel visas nedan:

Kundexempel Botkyrka kommun
Botkyrka kommun
Arbetsmiljöguiden finns på kommunens intranät Botwebb. Den har snabbt blivit uppskattad. Här finns årshjul för arbetsmiljöarbetet, kortfattad information för chefer och den förvaltningsspecifika informationen särskilt markerad. Det medföljande stödet för riskbedömning och uppföljning används också efter anpassning till kommunen.

En referensgrupp med deltagare från olika förvaltningar har varit delaktiga i anpassningsarbetet.
Kundexempel Länsstyrelsen
Länsstyrelsen
När länsstyrelserna beslutade om införande av ett gemensamt intranät såg man fördelar med ett enhetligt upplägg av arbetsmiljöinformationen. Varje länsstyrelse är en självständig myndighet så man ville fortfarande ha sin "egen" guide med lokala policys, rutiner och förhållanden. Grunden utgår dock ifrån Arbetsmiljöguiden med anpassning av innehåll och layout till varje länsstyrelse som är med.

Exemplet är från Länsstyrelsen Gävleborg.
Kundexempel Kristinehamn
Kristinehamns kommun
Kristinehamns kommun har både Arbetsmiljöguiden och Personalguiden på sitt nya intranät. Här skapade vi därför ett integrerat upplägg med överlappande pyramider som utgångspunkt i en Personal- och arbetsmiljöhandbok, som de väljer att kalla den. De använder upplägget som utgångspunkt i sina interna utbildningar, vilket gör att pyramiderna har blivit ett begrepp hos dem.

Intranätet är responsivt, vilket innebär att det även går att navigera via mobilen.
Kundexempel Eksjö kommun
Eksjö kommun
Även Eksjö kommun har, liksom många andra, både Personalguiden och Arbetsmiljöguiden. Det integrerade upplägget med överlappande pyramider som man enkelt navigerar emellan är tilltalande och lättillgängligt.

Layout väljs alltid i samråd med varje kund, ofta utifrån den grafiska profilen. Här är ett lyckat exempel.
Kundexempel Borgholms kommun Q
Borgholms kommun, Socialförvaltningen
Efter att kommunen haft både Arbetsmiljöguiden och Personalguiden i många år, där chefer och medarbetare blivit vana att hitta HR-informationen på ett enkelt sätt, ville Socialförvaltningen skapa ett motsvarande upplägg för sin verksamhet. Det blev Q:et, Socialförvaltningens kvalitetsledningssystem, helt anpassat till deras behov.

Översiktsbilden var viktig för att skapa förståelse och för att snabbt kunna hitta rätt information.
Flera kundexempel
FLER EXEMPEL
Hör av dig om du vill se fler exempel på hur andra har gjort. Det brukar vara ett bra sätt för att se likheter och få inspiration till hur det kan se ut hos er också.
 • KONTAKTA OSS

  PONCHO
  Sjöbackevägen 24
  427 37 Billdal
  Telefon 0708-323303
  E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • GENVÄGAR

  Arbetsmiljöguiden
  Personalguiden
  Anpassade guider
  Konsult och utbildning